söndag 20 maj 2012

H-boat World Championship 2012 - Anders Rydlöv rapporterar inför starten

Längst inne i Traunsee blir det kraftig termik och nordvind när solen värmer. Den vanliga vinden kommer inte ner på sjön men kan påverka hur "sjöbrisen"sätter in. Idag har det blåst rejält minst 8m/s kl11-17. Normalt ska man segla vänster på sjön men det skiftar lite. Enligt en lokal seglare är det en gräns på mitten mellan två delar av sjöbrisen och man ska antingen segla höger eller vänster. I mitten är det ganska säkert sämre. Men alla verkar osäkra på hur de ska segla här.


Just nu seglas österrikiska mästerskap och Christian Spiessberger AUT leder före Dirk Stadler GER och Casén Finland." Anyone can win!" säger Dirk Stadler ang VM.

På land ligger RC44 i sina containers och väntar på plockas ihop o segla när vi är klara. Fantastiskt ställe och ett utvecklat marint center och kappseglingsorganisation! Inte så konstigt att man seglar på de här ställena och detta är ju en mindre kopia av ett "Garda" scenario. På bilden ses 33 H-båtar segla ute på sjön med "hamnen" i förgrunden. Lika bra att segla för man ligger ganska dåligt här när sjöbrisen sätter in.... surfing o kite surfing pågick också idag. Söndag provsegling och materialkoll för DEN470 måndag tune up och tisdag startar VM.
seglarhälsningar Anders DEN470

Inga kommentarer: