torsdag 3 maj 2012

Torsdagssegling ikväll.

Så återvänder energin bäst. Torsdagssegling i Malmö Segel Sällskap. Fantastisk kväll sol, varmt, 3-4m/s sydlig vind och nordgående ström. Alla har det tight på jobbet för att hinna. Alla var sent på det men värst var Henrik Haaning som kom 10 minuter innan start så det var full fart på järngenuan till startområdet. Simon kastade sig i en taxi som kostade 200kr. Lätt stress innan alltså.
Banan var en kort sträckbog sen en läns till Kalkgrundet och en fin kryss hem.
Vi hade riggat spinnakern för hissning på babordssidan vilket var på fel sida och fick göra en gippsättning. Detta gjorde att vi körde inåt land istället för ut i strömmen första biten. Spinnakerliften var tilltrasslad och fick redas ut innan bommen gick att hissa.
Annars löpte racet på bra vi gjorde en fin kryss hemåt och slutade 6a. Största båt och först i mål. Naturligtvis tufft mot H-båtarna och J-24orna. Kvällens race vanns av Team Per-Håkan Persson i en J-24 följd av en drös med H-båtar.
Fantastiskt att få en pilsner i solnedgången efteråt. Inte alltid vi har målgångsöl men på premiärturen satt den extra fint.

2 kommentarer:

Håkan sa...

Lite strul skall det alltid vara.
Vi seglade i onsdags i samma fina väder men allt som kunde gå fel gick fel och vi fick till slut bryta pga strul med peket. Vi kunde iofs segla utan gennaker men det blev droppen som fick bägaren att svämma över... :-(
Peket är nu lagat och vi hoppas på bättre flyt nästa vecka annars får vi det tufft i Lomma.

Anders Nilsson sa...

Med tanke på hur kort med tid vi fick så funkade det riktigt bra. Hade vi haft mer tid hade spinnaren varit på rätt sida och vi hade kollat att bommen löpte smidigt ut.
Vi hade typ knäppt ihop gylfen med skjortan. Cunningham var knuten utanför liften så det blev lite knasigt.
Vi ses i lomma.