lördag 13 augusti 2011

H-boat World Championship 2011 - Neustadt - slutsummeringen

Anders Rydlöv:

Claus Höj Jensen med Karl Kristensen MSS ombord blev mästare när H-båts VM avslutades i Neustadt. Det blev en spännande avslutning. Banorna avslutades med en kort kryss på ca 5min efter sista länsen. När Hans Peulen rundade gaten och gick ut på kryssen i segling nio var han mästare eftersom Höj Jensen låg fyra. Vid mål lyckades dock den danska båten pressa sig in som tvåa och knep guldet som de tappat kontrollen över när de tjuvstartade i seglingen före.
Vinnarbåten seglade i stort sett starkast och hade kontroll på regattan från andra dagen.
En annan händelse som påverkade resultatet var när Henrik Edman satte sig på rorkulten i en gipp så att den bröts av. Han utgick men kunde segla de två sista racen med en decimeter kortare rorkult, som visst inte var så tokigt eftersom han vann seglingen efter. Om Henrik kommit i mål som trea när han bröt hade han också kunnat blanda sig slutstriden.
DEN 470 Korsgaard blev fyra i en segling men därefter följde två mindre bra och vi kom till slut väldigt nöjda sexa. Sex hårdvindsrace på två dagar varav den sista i dagsregn gjorde att man var duktigt "brugt" som danskarna säger.
Bo Lindsjö avslutade VM starkt och kom 19 totalt medan Robert Nifelt hade önskat att få lite mer lättvind men ändå slutade på en bra 17:e plats i sammanräkningen.

/Anders Rydlöv DEN470

Inga kommentarer: