tisdag 9 augusti 2011

H-boat World Championship 2011 - Neustadt - Dag 1

Mads Korsgaard KDY/Uffe Dreiser KDY /Anders Rydlöv MSS i täten

Korsgaard etta Edman trea på VM i H-båt efter en dag‏

H-båts VM startade med 2-4 m/s med kraftiga regn och hagelskurar där det plötsligt blåste 14m/s. Sedan gick det ner igen. Efter första dagen leder Mads Korsgaard DEN (med underteckand från MSS) efter att ha tagit första kryssen i race ett och tre. I
första seglingen vred det kraftigt och blåste upp till kuling på andra kryssen samtidigt som sikten blev obefinltilig och märkena försvann. Det var spännande att leda när det händer så mycket och vi lyckades hålla ledningen ut på sista länsen till en bra start på VM. Andra racet låg vi ca 20 men klättrade upp till 7 i mål. Tredje seglingen såg hela vänsterkanten slå över framför fältet efter halva kryssen vilket gjorde att många etablerade båtar kom en bit ner i fältet.
DEN 470 ledde knappt före SWE 599 Robert Nifelt Mats Dahlnader och Björn Jönsson och mot slutet av den andra kryssen gick 599 förbi till en snygg och sensationell "spik". Vi i DEN 470 klarade plats två och gick till ledning totalt. Henrik Edman ägnade dagen åt uppsegling och måste sägas ha seglat fantastiskt som trea totalt trots att han var fel på alla förstakryssar.
Tvåa ligger favoriten Claus Höj Jensen medan regerade mästaren Steffen Stegger hade en medioker dag bla tack vare en tjuvstart.
Andra seglingen vann Michael Collberg överlägset och han är femma totalt. Bo Lindsjö hade ett bra race och två mindre bra och ligger en bit ner i fältet. Tisdag lovar kuling så det lär betyda nya insatser.

Anders Rydlöv DEN 470

1 kommentar:

Anders Nilsson sa...

Ingen segling på H-båts VM i Neustadt idag pga av för mkt vind. Kl 13 beslöt man att försöka men avbröt när det kom några regnskurar med ytterligare ökande vind. Ca 10 båtar hann gå ut i ovädret medan de flesta stod på bryggan.