torsdag 20 augusti 2009

Torsdagssegling - hårdvind igen

Idag blåste det från ost. Djäklar i det. 10-14m/s. Vindstyrkan var hanterbar men byarna var riktiga hästsparkar som dessutom ändrade riktning.
Vi bestämde oss för att inte hissa spinnaker på den korta banan eftersom det är Saltholm Runt på lördag. Lite fegt kanske men safe.
Vi bestämde oss innan att vi skulle ta rev och slå ut rev idag. Vi körde med vår 3.5 fock också.
Så fort vi fick in revet sköt hon ritkigt fart. Båten har Seldéns single reef system. Gick snabbt. Bra jobbat. Slagen satt idag. Nu ska vi bara hitta rätt tillfälle att slå. Inte rakt in i värsta byn så det blir så stort tryck efter.
Edward gjorde ett kanon jobb med att rapportera byarna. Jakob var bra vid masten och höll ut focken på länsarna. Magnus fick hem focken idag och Sylvin i sin X-34 ska inte ha en chans resten av säsongen.
Hegardt körde storen bra. Vi märkte upp samtliga linor för rev så vi vet var vi är så vi framåt slipper justera i efterhand.
På lördag ska det bli kul. Saltholm runt går av stapeln. Kracergänget satsar på att vinna priset för längsta tillfartssegling. De kör från Långedrag. :-)

3 kommentarer:

Patrick Kjell/swe-1300 sa...

Tjena. I Lomma var det liknade väder, ca 10 båtar, hård sydost och väldigt byigt. Christer Persson med sin Drabant 35 gick som f-n, så passa er på Saltholm runt! ;o)

Anders Nilsson sa...

Vi var 12.
Vi närmar oss men hela Lommagänget var väl i Helsingör.
Ja Drabanten går fint.

Erik B sa...

Dehler 34DD hade rev 2 och storfall på sb och rev 1 på bb rufftak. Bägge reven på Doris sitter nu på bb och fallet på sb för att kunna använda winsch samtidigt på rev och fall.