torsdag 27 augusti 2009

På andra sidan sundet pågår en tung debatt om dansk seglings status

Fast att många danska seglare visar på fina resultat är det uppror inom dansk segling. Dansk sejlunion får klä skott för att man inte har framme seglare som presterar.

Hur är det med svenska landslaget? Hur går det egentligen med resultaten?

I Danmark gjorde Bådmagasinet Sejl följande summering:

"Lad os tage listen over de olympiske klasser, og se hvad vi reelt har p.t.:

Finnjolle:
Jonas Høgh-Christensen blev verdensmester, efter et år udenfor landsholdet - men fortsætter ikke mod næste OL. En del af begrundelsen er manglende økonomisk støtte. Kasper Andresen satser i klassen, men har meget langt igen til internationalt topniveau.

Laser:
Kristian Kjærgaard er nummer 46 på verdensranglisten, og endte i går på 49. plads ved VM. Han er vores klart bedste kort p.t.
Laser Radial:
En af de gode klasser: Alberte Lindberg er nummer 9 på verdensranglisten. Maiken Foght Schütt er nummer 13. De holder højt niveau, men kan endnu ikke kaldes medaljekandidater.

49er:
Peter og Søren Hansen er nummer 16 p.t., men har vist at de kan præstere på topniveau. Der er flere stærke hold – 49er er uden tvivl den klasse, hvor Danmark står bedst.

470 kvinder:
Ét hold satser hårdt og seriøst, og har haft topresultater – dog i tiden kort efter OL, hvor niveauet er lavere end ellers. Henriette Koch og Lene Sommer sejler VM på hjemmebane lige nu, uden at imponere voldsomt. De to er nummer 18 på verdensranglisten.

470 mænd:
Ingen båd på landsholdet.RS:X, mænd: Jonas Kældsø er nummer 24 i verden. Det er hans hidtil bedste placering på verdensranglisten. Klassen har også en række unge sejlere, men ingen der kan nå olympisk medaljeniveau i 2012.

RS:X, kvinder:
Bettina Honoré er nummer 13 – hendes hidtil bedste placering på ISAF’s liste. Hun har endnu ikke vist medalje-format, og der er ikke andre.Matchrace, kvinder: Et år efter sidste OL er organisationen omkring satsningen sådan, at der endnu ikke eksisterer et decideret hold – DS agter at sammensætte et eller flere hold på baggrund af en vurdering.

Star: Ingen båd på landsholdet.

Ser onekligen tunnt ut eller?

Inga kommentarer: