fredag 16 april 2021

Fredagsbilden #14 - det närmsta jag kommit LSB, Laser Sail Bum

Efter examen på LTH var det dags att skaffa en riktig bil. Jag hittade en till salu i Sydsvenskans annonser. 6000kr fick jag betala för HUFen, en blå Volvo 242L. Bästa bilen i gängets bilpark.

Ombord på Tysklandsfärjan laddad med en lakritspipa och två Laser på biltaket med en maxlast på 75kg på taket. Peter tog bilden.

Peter Ekdahl och jag skulle ansluta med Ola Sjöstrand och Fredrik Lööf som redan var i södra Frankrike och seglade Laser. Laser Europa Cup i La Grand Motte, Camargue. Det kan ha varit 1991 eller 1992. En veckas träning på plats sen var det dags för racing. 
Vi kollade i skolatlasen vilka stora städer vi skulle igenom på vägen dit. Dessa hade vi nerskrivna på en lapp och sen körde vi igenom Europa utan karta. Vi hade blivit varnade att om vi inte var uppmärksamma så kunde vi lätt hamna i Schweiz. Snacka om att vara på tå när vi närmade oss vår högersväng mot Strasbourg och Lyon.
HUFen hade det jobbigt i uppförsbackarna och långtradarna körde om oss. I nerför backarna körde vi om dem igen och de tutade surt efter att det hänt några gånger. På något vis lyckades vi och vi rullade in i La Grand Motte dagen efter. Vi sov över på en tysk motorvägsparkering i bilen. Ett par timmar blev det bara sen fortsatte vi och var så klart hyfsat trötta. Minns fortfarande hur skönt det var att stiga ur den nerkörda Volvon på hamnplanen i södra Frankrike.
Nu låg det 14 dagar träning och kappsegling framför oss i ett varmt och gott La Grand Motte.

Inga kommentarer: