söndag 14 november 2010

Igår tilldelades jag Skånska Seglarförbundets Ljungmanpriset 2010

Jag tycker det är fantastisk kul att uppmärksammas för det jobb som jag lagt ner på segelsporten. Jag hoppas det inspirerar andra till att ta tillfället att också göra ett handtag för sporten. Tittar man på listan över de som tidigare fått priset så är de alla stora skånska seglarprofiler.
Ett härligt sällskap alltså. :-)
Nu är man aldrig ensam om att få till positiva förändringar. De jag skulle vilja nämna som betytt mycket för att vi vänt kurvan i Malmö Segel Sällskap är Malmö Segel Sällskaps tidigare ordförande Mikael Stamming och kölbåtskommittén Christer Frennert, Björn Olsson, Per-Håkan Persson, Anders Rydlöv och Anders Hansen.
För att vi skulle ro hem J-24 VM gjorde Gösta Wiik, Christer Ahlkvist, Peter Eyermann och Marianne Schoke jätteinsatser. Naturligtvis är det Malmö Segel Sällskaps medlemmar och dess styrelser som gett mig förtoendet att jobba i föreningen som gjort det möjligt. Tack allihop!!


Så här glad blir man.


Motiveringen:
"Anders Nilsson har under ett par års tid varit ordförande i MSS kölbåtskommitté, samt ledamot i MSS styrelse. Under de senaste åren har han bidragit till möjligheten för träning även för kölbåtar, både J24 fleet och H-båts fleet i Malmö har vuxit. Träning är som vi alla vet viktigt för att kunna prestera på tävling.
Anders Nilsson, har under dessa år varit drivande i de olika
kölbåtstävlingar som MSS arrangerat, inte minst nu senast VM i J24 där han var projektledare.
Anders har jobbat hårt för både kappsegling i entypsbåtar och respitklasser. Han var drivande i tillkomsten av SRS cupen i Öresund.
Anders Nilsson driver även ett eget kappseglingsprojekt (Team Grynet), han har rekryterat flera yngre jolleseglare till sin besättning, vilket betyder mycket för fortlevnaden av vår idrott. För att samla och dela information om kappsegling i Öresund, har Anders också startat upp en blogg, Öresund Regatta, för just detta ändamål. Denna blogg har, jämte www.sksf.nu, blivit den naturliga hemmabryggan för många skånska seglare på webben. "

8 kommentarer:

www.swe39.com sa...

Grattis din stolle :D haha

Anonym sa...

Grattis, Anders!
Det har du gjort bra och jag vet att det är många timmar insatta.
Med seglarhälsningar
Björn
team Björnligan

Anonym sa...

Stort Grattis Anders.

Detta är DU verkligen värd!

-Happy Sailing..../).../)../)..¤...

Claes Hiersemann

Håkan sa...

Grattis

Mårten Skällenäs sa...

Grattis Anders!

Ditt engagemang och din blogg är vi alla tacksamma för!

Anonym sa...

Jättegrattis Anders! Det är du värd.

Med bästa seglarhälsningar,
Martin Wikman

Anders Nilsson sa...

Tack allihop.
Ni på bloggen och på vattnet är en stor del i det hela!!

Anonym sa...

Kul att dina insatser uppmärksammas av omgivningen. Stort grattis till dig för det är du väl värd.