söndag 24 oktober 2010

Seglare i Sundet - Percy Skyvell

Percy Skyvell och hans besättning håller till i Norrs sundet närmare bestämt i Höganäs. Jag träffade Percy för första gången när jag fick min Dehler levererad. Då hade Percy precis downsizat från en Beneteau First 44.7 till en First 40.7.
Första åren gick det så där med resultaten och det var en del att önska vad gäller båthanteringen.
I år har gänget börjat få till en del riktiga topplaceringar. Med generös inställning, go anda ombord, ny segelgarderob och aktivt deltagande i Öresunds kappseglingar så går det mesta framåt just nu.
Vad sägs om det spetsade gänget:
- Ynglingseglaren Stefan Dubois
- Farr 30 seglaren Björn Jansson
- Segelmakaren Claes Hirsemann
etc..

Resultaten i år:
- North sails Trim Cup Lomma, 6a
- Ven Runt, Råå, 4a
- Kräftseglingen, Viken, 1a
- KDY Autumn Regatta, 3a

7 kommentarer:

Anonym sa...

Trevligt reportage av en intressant profil. Kan man gå lite djupare?
Mvh
Lennart P

Anders Nilsson sa...

Jo det är sant om Percy kan man skriva en lång uppsats.
Googlar man Percy så har han uttalat sig om sin båts namn i tidningen. Jag tycker de fångat Percys humor ganska väl i några få rader:

– Den hette Byrå när jag köpte den, jag tog bort tillräckligt mycket för att det skulle bli Yrå istället, jag tyckte det var roligare. Om man bytte namn på en båt förr så sas det att det skulle följas av olycka. Men olyckor visade sig komma ändå så då spelar det ju ingen roll.

Percy Skyvell sa...

"Mycket kan man säga om" tankarna går redan till nästa års north trim cup i Lomma. I våras var vårt stora problem att komma in och ut ur hamnen i Lomma. Detta var vid tjänlig väderlek. Vi är nu tre 40.7 i Höganäs som väldigt gärna vill vara med på Trim cup. Går det att förlägga det på annan plats exempelvis Barsebäcks hamn eller Norra hamnen så slipper vi känna oss utanför den upptackt av säsongen som vi så väl behöver. arrangemanget kan väl ändå drivas av Lomma segelsällskap. ser fram emot kommentarer.

/ hälsningar "rätt namn" Yro

Anonym sa...

Jag håller med Percy, det var ett par gånger vi studsade till i inloppet i samband med trim Cup. Det måste väl gå att hyvla av lite på botten. Lomma kommun är ju rätt penga starka.?
Leif

Anders Nilsson sa...

Det är bra feed back.
LBS får kolla på om man kan få muddrat hamninloppet till nästa North Sails Trim Cup eller så kan ju en möjlighet vara att de stora båtarna i värsta fall utgå ifrån Barsebäck eller Norra Hamnen.
Typiskt en fråga att ta upp på Skåneträffen den 13e november.

Edward Hartung sa...

Precis, sånt här ska tas upp under Skåne Träffen så anmäler er!

Mer info finns på: http://www.svensksegling.se/Distrikt/SkanesSeglarforbund/Distriktet/Nyheterdistrikt/2010/InbjudantillSkaneTraffen/

Anmälan ska vara gjord innan nu på torsdag (den 4e).

Michael Möller sa...

Det jag tror Percy vill ha sagt är att om storbåt ska ligga i Barsebäcks hamn eller Norra hamnen tre fyra stycken missar man hela seglingen och får bara en del av den. Då kappsegling börjar redan i hamn med seglar snack och slutar i hamn med mer seglar snack.
Det kan även dra fler båtar som annars är hämmade av sitt djupgående.
Att förlägga seglingen i annan hamn med Lomma segelsällskap som arrangör är en bra ide. Då muddring brukar vara svårt att få igenom i våra svenska hamnar.
/Micke