söndag 17 januari 2010

Boot Dusseldorf 2010 - vi ska checka säkerhetsutrustning

Om de uppblåsbara flytvästarna är ISAF Category 3 godkända framgår inte direkt av produkt informationen utan man får gå igenom kravspecen noga så det inte blir fel. När vi åker ner på mässan så vi kommer att ha fokus leta igenom sortimentet för säkerhetsselar och flytvästar.

Spinlocks väst verkar ju förtroendeingivande. När jag provade den i butik så kändes den jobbigt styv men det får man kanske ta. Är min Baltic väst inte godkänd så är den inte.
För att få till godkänd lyftkraft så är det bar de uppblåsbara som jag har hittat som alternativ. Flera gånger när vi kört de senaste åren så har flera av västarnas saltpatroner blivit så översköljda att västarna har blåst upp sig själva.

Ganska jobbigt om det händer när genuan ska dras hem i ett slag. Det kräver egentligen att man har med en reservväst för vad gör man när de har blåsts upp och man inte har en ny patron.
När det gäller livselar så är det väl viktigast att kolla om krokarna känns säkra och är enkla att fästa sig med. Finns det möjlighet så ska vi ta oss igenom dessa också.



Vi ska åtminstonde checka Spinlocks och Baltics uppblåsbara flytvästar och selar/krokar. Finns det fler märken som är bra att kolla på?

Hittar vi andra så kollar vi upp naturligtvis upp dem också.

4 kommentarer:

Patrick L sa...

Jag kör själv Vikings väst med Hammarutlösare. Fördelen är att de inte löser ut själva hur mycket spray de än får eftersom Hammarutlösaren går på vattentryck. Tror att Spinlocks Deckvest har en liknande lösning.

Patrick L sa...

Tror f.ö att Baltics uppblåsbara västar är godkända om de har grenband. Har du inte det går det att köpa separat för en billig penning!

Inte behövs det en reservväst, det är ju mycket billigare att köpa reservpatroner. Jag brukar ha 3 extra patroner med. Den enda gången en flytväst har löst ut pga spray i min båt var racet snart slut men det är ju rätt enkelt att packa om dem om det behövts. Bra grej att öva lite på så det sitter även i mörker.

Anders Nilsson sa...

Låter vettigt med "Hammarutlösare". På banrace vill man ju inte lägga ner tid på att packa om.
Vi körde ett Bornholm Runt då Anders Lind som burkade fick sjögräs i drickaflaskan. Då var det ganska störigt med patroner.
:-)

Anonym sa...

Kika på Baltics livsele med "gummicord". Komprimerar längden på linan, tex när den hänger i västen. Helt enkelt mindre lina band/lina att trassla in sig i.