tisdag 26 maj 2009

Watski 2Star Baltic - Tre Dehler 34 SV är med i startgrupp 5

Leif Englund är med med Dehlta, genua och kolfiberrigg SRS=1.29, förre Malmöseglaren Ola Burmark kör sin med gennaker och spinnaker SRS=1.28 och Per Lundquist kör som standardbåt på SRS=1.27. Leif Englund borde gentligen ha sänkt handikapp eftersom han kör med tejpad axel. Hoppas på styrbordsbog hela vägen. Även om Leif har fått fixat axeln av en elitidrottsläkare så borde han ha sänkt handikapp. Vi får hoppas han inte blir sänkt av sitt handikapp.:-)
Enligt säkra källor så har skadan uppkommit genom alldeles för ensidiga kappseglingsbanor på Mälaren.
Per var med i fjol också med Yukai. Då gick det så där både för Per och Leif. Som Blur-Peter sa "i år får vi visa vad vi går för."
Ola Burmark kan om det vill sig väl ha god nytta av gennakern. Vädergudarna avgör om vem som har fördel. Bäst seglare vinner ändå.
Ska bli kul att följa er.

8 kommentarer:

mattias a sa...

Smart stege där framme ;)
Sån borde du ha i bagaget på grynet Anders :D
Iaf när hon ligger i såna lågvattenbryggor som i bogense ju.

Per Lundquist sa...

13 anmälda Dehler båtar - jättekul!

Studerar vindar och rutter för fullt just nu. Det ser ut som att det blir ett helt annat race än förra året. (12 timmar stiltje i Kalmarsund var sisådär förra året. Även på en Dehler 34 SV)

Anders Nilsson sa...

Jag har en hemma i förrådet. Vi skulle ju vinna och då kunde vi ju inte ha med den.
Nästa gång tar vi med den. Sprayhood också, så Carl-Henrik och jag hade sluppit ha dig i luckglipan undrande om det regnade. :-)

Anders Nilsson sa...

Per
Jättekul med alla dessa Dehlers. I år måste ju oddsen vara på märkets sida.
Ha det nu så bra på racet.

mattias a sa...

*LOL*

Anonym sa...

Anders,

Du skrev att Ola B Kör med gennaker och spinnaker. Får han bara höjt 0,01 av att blanda ass. o sym? Jag trodde det var förbjudet eller väldigt "dyrt" enligt SRS???

/Martin

Anders Nilsson sa...

Just nu leder Ola Burmark, Leif Englund 2a och Per 3a.
Gott Ola det är säkert träningen i MSS som gör skillnaden. :-)

Anders Nilsson sa...

Martin
Ola Burmarks avikelse mot standardbåt är just att han har både gennaker och spinnaker. Han kör annars fock som försegel. Det spelar också roll hur stor gennakern är men det förstår du säkert.
Om jag inte minns fel så är det så att gennakern ska vara sydd i nylon. Det är kanske också ändrat så det går att ha en CODE1/Gamma3 i pentex. Jag är lite osäker på den punkten.