torsdag 7 maj 2009

Första Torsdagseglingen genomförd


Vi var alla överens om att det var skönt att vi gjorde misstagen ikväll och att vi börjar hitta var vi var i höstas.
Första torsdagsköret tillsammans och en man kort var nyttigt.
Idag blev vi 300 sekunder efter bästa H-båt som vann, Henrik Edman. I år har Henrik verkligen hittat den där extra skruven. Svårt fall doktorn grät.
Vi hade svårt med båthanteringen på 5 man. Stackars Micke fick sköta både att släppa focken i slagen, hem på backstagen och justera storen. Magnus släppte backstagen och drog hem focken själv. Hur gjorde vi i höstas när det flöt så snyggt? Tävlingsmomentet gör säkert sitt men nu gäller det att vi hittar var vi var.
Vi gjorde en del sjömansmässiga räddningar av situationer som att spinnakergajerna var kopplade genom säcken, Gajer felträdda etc. Det bådar dock gott att vi fixar lägena. Nu ska vi bara undvika dem. :-)
Jag måste fokusera på att driva båten och inte se på allt som händer. Det gäller för oss att komma ifrån "knattefotbollen" - alla på bollen till att lita på varandra.
Fanstastiskt bra genomkörare inför Trim Cup på söndag i Skovshoved. Vi blir över 40 båtar enligt Martin Strandberg. Härligt.
Extra kul idag var att vi var många för att vara Torsdagsseglingspremiär. Dubbelt så många som i fjol trots att vädret var grått. 8 m/s ifrån sydväst med sydgående ström gav en kort och krabb sjö. Christer Frennert och Pelle Allroth fixade en kanon kväll till oss.
Extra kul var det att se de tre Expresserna som hängde på. Ola Andersson och gänget på hans Express var helt nya på klubbracen. Nu gäller det att folkbåtar och Melges 24 också kommer med. Pelle Borgström i sin B&R 23? De upphottade Maxi 77orna var är ni?

Vad hände i Lomma? Ni körde också ikväll!!

5 kommentarer:

Anonym sa...

I Lomma körde 17 (???) båtar i en fin SV på 7-9m/s. Själv hade vi premiär och fick jobba hårt och gjorde många misstag. Det enda som funkade bra var väl rorsman som hittade bra fart direkt på kryssarna, gammal far är äldst!

Beundransvärt att se vår fördäckare fick slita idag, bättre än ett work-out pass.

Vi fick line-honors men kom långt ner i resultaten. IFarna var snabbast idag i Lomma.

Anders, seglar vi i samma klass på söndag? Vore kul!

/Mårten

Anders Nilsson sa...

Fasen då var ni fler i Lomma. Vi måste helt klart ragga fler att komma ut. :-)
Det hade varit kul att köra mot varandra. Vad har ni för TA?

Mårten Skällenäs sa...

Vi fick TA på 576 av Anders idag. Vem har ni att köra mot i Mss? Vi hade en snabb Bavaria 35M idag i Lomma kul. Sen har vi en X119 och Christers nya.

/M

Anders Nilsson sa...

Det känns väl rimligt om man jämför relativt tvärs över.
Nu är det ju time-on-distance och time-on-time så det blir ju lite äpplen och päron.
Hur gör man för att jämföra SRS-talet med DH? Går det?

Mårten Skällenäs sa...

Har sett att Peter på Blur gjort vissa uträkningar och jämförelser. Jag antar man kan titta på differensen mellan olika båtars mättetalen både vad gäller SRS och DH.