söndag 7 juni 2020

Veckan som gick - Laser och 505

Det här med att segla 505 sätter griller i huvudet på en. Vi har en bit tills balansen i båten blir stabil. I just läget när gasten ska ut i trapets eller stanna inne är svårt. Det blir lätt att man lutar åt lovart och det funkar inte att styra då. Fokus de närmsta veckorna får bli att få balans.
Vi hade problem med höjden, särskilt på babordsbogen. Efter en del funderande så ligger nog problemet i Bribeln. Imorgon ska jag resa riggen efter att vi tog hem båten till Malmö igen. Fantastiskt bra tillfällen att få kört mot de andra i Råå. Nu har vi massor att träna på.
Vi har anmält oss till Kieler Woche. SM är också gjutet så vi får komma igång med racing.

All Known 505 Builders - 505 Class - American Section
Hittade den här bilden på nätet på en liknande lösning som vi har. Uppenbart längre lina till Bribeln än vad vi har(röda linan som justerar storskotets vinkel). Ska byta den imorgon till en längre lina och kolla så att stoppkulorna verkligen sitter symmetriskt.

Annars blev det två goa pass i fredags och idag söndag i Laser. Idag var vi många på vattnet och tuff fight med de andra. Vi börjar bli starka nu. Högt tempo och bra fokus.
Jag hoppas att det inte bara är jag som är trött ikväll.

Inga kommentarer: