måndag 17 september 2012

Funder Cup Brejning - H-boat - en race rapport från Anders Rydlöv

36 båtar var anmälda i Brejning utanför Vejle och de flesta etablerade båtarna var på plats. Henrik Jörhov har ett fantastiskt tryck just nu och vann andra regattan i rad i Danmark efter att ha tagit tre förstaplatser på lördagen. Henrik Edman var tvåa efter första dagen medan Claus Höj Jensen utmanade efter svag start. Jörhov hade dock en fjortondeplats i serien så han kunde inte känna sig säker. Till slut stod avgörandet i sista seglingen då alla tre kunde vinna men efter att Henrik J seglat upp sig slutade det med matchrace om silvret sista biten mot mål där Henrik Edman bevakade Claus Höj Jensen och tog andraplatsen. Viktöverskott gjorde annars att Jacob Jacobsson och Paul Kron helt enkelt bytte båt för att Malmöbåtarna skulle väga in. HenrikJ , Paul Kron, Ida Pedersen och Bent Pedersen var det som seglade på vinnande båt. H-båtsklassen har fått viss tonvikt på Jylland i Dk och det var två båtar från Malmö, två från Lolland och tre från Själland som kompletterade. Nästa år gå VM i Thisted och NM i Brejning vilket kommer att betyda ett starkt år i klassen i Dk. Vinden var byig och skiftande 4-11 m/s båda dagarna. En annan sak man kan fundera på är vad som händer med protester när man seglar fyra race på en dag och man ska finna vittnen och skilja situationerna åt i efterhand. I Brejning blev en båt tom diskad i fel segling!

1 Jörhov, 2 Edman 3 Höj Jensen 4Stegger 5 Korsgaard blev raekkeföljden

/Anders

1 kommentar:

Anonym sa...

På minbaad:
H-båd: Svenskerne banker Claus Høj Jensen igen
Skipperne Henrik Jörhov og Henrik Edman var atter bedre end danskerne. Denne gang ved Funder Cup i Brejninge med 36 H-både. Interview med Claus Høj Jensen.


http://minbaad.dk/nyhed/archive/2012/19/september/article/h-baad-svenskerne-banker-claus-hoej-jensen-igen/?cHash=be1e6814c715b88fee17a8858acd42fb