söndag 24 mars 2019

Skanör Spring Challenge 2019 - idag var jag seglingsledare

I år var det så dags igen att ställa upp som seglingsledare för ungdomarnas avslutning på sin Training camp i Skanör. Skanörs båtklubb gör ett grymt fint arrangemang och med bra coacher från Skånes Seglarförbund med Martin Strandberg i täten så kan det bara bli fint. 37 ungdomar var i Skanör i helgen.

Det var tidig start på dagen. Första varningssignal var satt till 09:00 så om jag tyckte det var tufft så var i alla fall alla ungdomarna uppe och hade ätit frukost när jag och Anders Rydlöv kom på plats. Anders och Henrik Eyermann var direktdömande jury på vattnet. Malin Steffensen och Sofia Skoglösa och de andra i klubben är grymt engagerade och tog väl hand om oss och ungdomarna. 

Uppåt dagen sprack solen igenom och vinden la sig lite. Vinden vred något moturs under sista racet innan lunch så det blev till att justera banan. 
 Det var riktigt kul att se hur mycket bättre de blev över dagen. Racen tätnade betydligt och avstånden krympte allt eftersom. 

Mitt på dagen efter att vi kört 8 race var det dags för lunch. Lunchen var en studie i hur mycket en tonåring egentligen kan äta? Gänget i köket var grymma till att trolla fram käk. Bottenlöst.

Fantastisk dag på vattnet och man kan verkligen undra varför de måste trängas så? 

Vann gjorde GKSS, KSSS tvåa och Skanörs ena team vann tredje plats. 
Vi fick nog bästa betyget vi kan få från en av seglarna. Det var när vi bröt för dagen efter att ha genomfört 12 race, varit på havet från klockan nio till tre på eftermiddagen så hör jag från en av båtarna en kille som säger:

- Va, ska vi inte segla mer 😊

Inga kommentarer: