tisdag 26 augusti 2014

1 miljon Page views på Öresund Regatta sedan starten


Någon slags mile stone är väl 1 000 000 Page views att betraktas som. 

Jag började Öresund Regatta inspirerad av www.skota.se och Peter Gustafssons www.blur.se . Öresundsregionen var när jag började en region, vad gäller segelsporten, med en enorm instegströskel. Alla som höll på var som intern klubb. Ingen utåtriktad information bara inåtvänt.
Hur ser det ut idag 7 år senare?
Ungefär likadant fast klassbåtsseglingen har tappat IF-fleeten och Späckhuggarna, X-99, Knarr har desarmerats kraftigt. H-båts fleeten har fortsatt växa och når nu +10 i regionen och J-24 fleeten håller sig precis över ytan för att kunna kallas fleet. Min bedömning är att Express kommer inte att återhämta sig däremot har Melges 24-seglarna kommit igång från Malmö.
Respitseglingen har ökat på svensk sida i Öresund men i princip halverats på dansk. Sydkusten har kommit igång igen och det känns riktigt kul.
ORCi seglingen har kommit igång i Öresund med flera båtar på ORC VM i Kiel. Mästerskapssegling fick dock ett fall tillbaka med KDY´s märkliga hanterande av ROC. Arrangerar man så ställer man inte in. Enkel regel.
Shorthanded-seglingen är på väg tillbaka efter en topp för 3 år sedan. Verkligen synd. Varför?
Utbytet mellan dansk och svensk sida är fortfarande svårt att få till. Det är inte mätregler som det handlar om. Det gäller entypssegling lika väl som respitsegling. Varför?

1 kommentar:

Claes..../)..../).../)../)..¤.... sa...

Grattis ��!!
Starkt jobbat Anders !
(nu vet tom mina segelmakarkollegor i Fjollträsk vad vi seglar)