onsdag 1 januari 2014

Öresund Cup 2014 - status för förbättringsförslagen

Planeringen av Öresund Cup är nu i full gång. Efter höstens Seglarträff #3 har jag saxat förbättringsförslagen från Protokollet.
Jag har under varje punkt med röd text lagt till de initiativ som tagits sen 4/12 2013.

•SRS är gratis för danska seglare. Detta konstaterades att det inte hade nått ut till de danska seglarna. För att nå ut till de danska seglarna så föreslogs att de svenska klubbarna i inbjudan också gör klart hur man kan ansöka om ett SRS mätbrev.
Kontakt med SSF tekniska kommité har tagits. SRS är bekräftat gratis för de danska seglarna även 2014. De danska och svenska seglarna ska söka på samma vis men med skillnaden då att de danska seglarna inte betalar.
De flesta danska båtarna har mått i sin DH-brev så de kan få ut SRS-mätbrev även de med enhetsskrov. De som mätt skrov och rigg med mätman kan dessutom få SRSv-brev. Instruktion för hur detta ska ske görs tillsammans med SSF´s Pelle Lindell. 

Att danska seglare får gratis SRS-brev är inget initiativ från Öresund Cup utan ett beslut i SSF.

• DH-regeln som används av de danska klubbarna bör på samma sätt göras tydligt för de svenska seglarna hur de ska ordna sig ett DH-brev.
Inget gjort än.

• Minitransat 650-seglarna ville köra efter Minitransat regeln i en egen klass då varken SRS eller DH-regeln fungerar särskilt väl för dem. Detta mottogs positivt av klubbarna som var närvarande på mötet. Beslut om att de precis som flerskrov seglar i en egen klass på Öresunds Cup tas på arrangörsmötet. 
• J-24 seglarna ville gärna utnyttja Öresund Cups regattor för en regional serie vilket de naturligtvis är välkomna att göra.
J-24 seglarna förväntas återkomma i vilket format.
• Kontakt med övriga klassbåtsförbund kan också vara en start på något gemensamt i Öresund.
Kontakt har tagits med X-99 förbundet (Jens Haldager), X-35 seglarna i Öresund (Mårten Skällenäs), H-båtsseglarnas regionala representant (Björn Olsson). Andra som är intresserade?

• Direktutskick till de danska seglarna om Öresund Cup genom klubbarnas adressregister sågs som en möjlighet att verkligen nå fram.
Inget gjort än.

6 kommentarer:

anonym sa...

Röd text på blå bakgrund = oläsbart
iallafall för mig

Anders Nilsson sa...

Fungerar gult bättre?

Anders B sa...

För oss färgblinda var rött inget vidare. Gult är superbra!

Erik B sa...

En viktig sak om utländska båtar är att de måste ha ett mätbrev från hemlandet för att SRS-mätbrevet ska vara gratis.
Omätta båtar från t ex Danmark måste betala för SRS-mätbrev.

Unknown sa...

Så är det faktiskt inte längre...det var för mycket jobb att administrera och kolla upp sånt så SSF bjuder sedan några år alla utländska båtar som gästar oss på gratis SRS-mätbrev om dom behöver det...no hazzle.

Anders Nilsson sa...

@Erik
Det är nog mest ett hypotetiskt scenarie de flesta har DH-brev på danska sidan som kappseglar.
De flesta båtar är också mätta av mätman förutom klassbåtar.