torsdag 9 maj 2013

Öresund Cup 2013 - Flerskrovsklassen får ett vandringspris - Dragonfly Multihull Trophy

Dragonfly Multihull Trophy i Öresund Cup

Quorning ApS, tillverkare av den kända serien av Dragonfly trimaraner sponsrar Öresund Cup med en vandringspokal till flerskrovsklassen, Dragonfly Multihull Trophy.


Quorning Boats bildades 1967 av Børge Quorning med syfte att bygga säkra trimaraner med hög kvalitet, hög prestanda och för att sätta en ny standard för segling.

Sedan dess har Quorning Boats designat och tillverkat omkring 850 båtar av alla typer från 16’ till 52’, men sedan 1981 har bolaget exklusivt producerat Dragonfly trimaraner vilket började med Dragonfly 25 MK 1.

Genom åren har Quorning Boats tagit emot ett antal Internationella priser och utmärkelser så som ”Boat Of The Year” i USA tre gånger, den ”Danish Industiral Designaward” 2001 – vilken presenterades av HKH Danmarks Kronpris Fredrik. Dragonfly valdes också ett år till bästa flerskrovsbåt i Frankrike. Dragonfly 920 Extreme valdes till ”European Yacht of The year” 2008. Slutligen valdes Dragonfly 35 Ultimate till ”European Yacht Of The Year” 2008.

- Vil vil gerna stilla fram et trofæ for Flerskrog Klass til Øresund Cup, sier Jens Quorning i ett e-mail.

Öresund Cup, nu igång för fjärde året i rad samlar seglare för kappsegling på båda sidorna Öresund. Tävlingar arrangeras på båda sidor av Öresund i ett samarbete mellan sju båtklubbar från Helsingborg i norr till Bröndby i söder, fyra i Sverige och tre i Danmark.

Öresund Cup är ett samarbete mellan de sju Öresundsklubbarna för att öka utbytet mellan seglare och klubbar i Öresund.

Flerskrovsklassen i Öresund Cup seglas efter den Holländska mätregeln Texel som är speciellt framtagen för flerskrovsbåtar.

Mer information: www.dragonfly.dk, www.oresundcup.org

Inga kommentarer: