måndag 16 april 2012

Nystart av Svenska Havskappseglingsförbundet - Nyhetsbrev

Nu gäller det för oss skåningar att visa att vi är en del av Svensk havskappsegling. Gå med i förbundet så kan vi som region påverka utvecklingen och dra nytta av säkerhetsutbildningar och taktikseminarier som genomförs av förbundet.



Hej seglare.

Nu gör vi en nystart av Svenska havskappseglingsförbundet. Vi har fått en ny styrelse som till största delen består av aktivt kappseglande båtägare.

Vårt mål är större fokus på seglarna, gamla som nya för att öka deltagarantalet. Primärt innebär det förbättrad information, planering och framförhållning.

Vad händer i vår?

Kom och lyssna på Sten Edholm och Thomas Lindstedt som ger en nyttig injektion säkerhetstänkande inför säsongen. Bland annat blir det erfarenheter från Ramblers kölhaveri på Fastnet Race 2011. Föredraget hålls på KTH i Stockholm onsdag den 25 april kl 18:00. Lokal är KTH sal D3, Lindstedtsvägen 5. Anmälan på shf.nu.

ORCi klassen på Lidingö Runt är tillbaka. Se till att anmäla dig snart och avisera mätbrevet i tid så Lidingö Segelsällskap får tid att förbereda sig.

Ornö Runt kommer för första gången att ha med ORCi som egen klass.

SM i ORCi kommer i år att bestå av två regattor där Sandhamn Open kommer att vara bankappseglingsdelen och ÅF Offshore Race kommer att bli det långa havsköret.

Nytt för i år är även att vi kommer att segla bankappsegling (ORCi) på söndagen i samband med Data Com Cup i Sandhamn. Resultatet av de två dagarna räknas samman.

En ny havskappseglingcup håller på att utarbetas i samarbete med en sponsor. Både ORCi och SRS kommer att kunna delta i separata resultatlistor. Mer information inom kort på hemsidan.

I år seglas VM i ORCi i Helsingfors 4 till 11 augusti. Det är redan 23 svenska båtar anmälda. För mer information http://merenkavijat.fi/orcworlds2012/

Den nya styrelsen består av:

• Hans Broman, ordförande, nyval två år (Åkersberga, IMX 40 Nemo)

• Per Lundqvist, ledamot, nyval 2 år (Huddinge, X-332 Xplorer)

• Stefan Peterson, ledamot, nyval 2 år (Norrköping, X-362S Perfect Excuse)

• Ove Hägg, ledamot, nyval 2 år (Nacka, Dufour 34 Emira)

• Sten Edholm, ledamot, omval 2 år (Lidingö)

• Martin Nilsson, ledamot, nyval 2 år (Göteborg, Salona 37 Feelgood)

• Anders Nilsson, ledamot, nyval 2 år (Malmö Dehler 34 SV Grynet)

Du glömmer väl inte att bli medlem. www.shf.nu Hör gärna av dig om du har några frågor eller förslag.

Seglarhälsningar

Hans Broman

0701-422936 eller h.broman@erco.com


Inga kommentarer: