söndag 28 december 2008

Årets vassaste skåningar?

Havskappseglarna
Kjell Widmark med besättning tog en klass seger i Själland Runt. Gänget var också bästa skåningar med en 25e plats på ORCi EM som gick av stapeln i Marstrand.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Med 46 båtar som kom i mål så måste det ha varit en stor bedrift, inget ont om Kjell, men lite större bedrift tycker jag att det skall krävas för att bli nominerad som Årets vassaste skåningar

Anders Nilsson sa...

Kjell med besättning är de enda skåningarna som körde ORCi EM i Marstrand.
Kjells First 34.7 är nog den enda skånska båten med ORCi brev.
Dessutom så är ju de seglare som brutit Själland Runt per automatik även de slagna seglare av de som fullföljer, eller hur?
I kategorin havskappseglare så tycker jag Kjell är outstanding 2008. Finns det fler havskappseglare i Skåne som presterat bra resultat?

Anonym sa...

Själland har väl tappats sin glans och konkurensen är inte i närheten av vad den varit. Tycker det är ett konstigt val att ta upp den seglingen.
Hur gick det för Kjell i Marstrand? Det är nog bättre att belysa den seglingen i stället för en föredetting.

Anders Nilsson sa...

Ok, jag lägger till ORCi EM också. Själland Runt arrangemengen har varit bättre de senaste åren enligt seglare som deltagit. Helsingörs Amatör Sejlklub måste ju få en chans. Det är ju ändå en av de klassiska race vi har kvar och det är ett kul race.