fredag 4 december 2009

Expressklassen ökar med över 65 %. Blir det 2010 års största SM?

Dags att jaga tag på en Express och ge Mattias Allroth en match så det blir lugnare på bloggarna.


Göteborg, 4 december, 2009

Expressklassen levererar största ökningen i antalet SM-deltagande båtar någonsin, meddelar Västkustens Expresseglare, från 39 till 65 båtar.

- Fantastiskt glädjande för ett gammalt Express-hjärta att se utvecklingen tillbaka till riktigt stora startfält! säger Sten Bergquist, SM-gruppen samt med fyra tidigare SM-guld i Expressklassen. ”Att tävla i stora startfält är det absolut roligaste och mest utvecklande sättet att segla på!”

Västkustens Expresseglare kan nu avslöja att Trendmark blir huvudsponsor för SM/NoM, regattan arrangerad av GKSS. Det är varumärket Musto som kommer att profileras tillsammans med Expresseglarna.

- Det känns fantastiskt roligt att få vara delaktig med Musto i något som engagerar och främjar utvecklingen och uppmärksamheten kring seglingsporten! säger Tomas Frydebo, marknadschef på Trendmark. ”Det är otroligt många duktiga seglare från hela Norden som ska göra upp om titeln, så räkna med att det blir ett grymt race!”

Med Musto som huvudsponsor skapas nu förutsättningen för att kunna leverera på den sociala delen av regattan. En After-sail grupp är nu formad med Carin Finnström i spetsen:

- Det skall bli spännande att tillsammans med Musto, Mama’s och Silverbullet film göra en schysst After sail för en så stor grupp seglare! säger Carin Finnström i After-sail gruppen.

Det slipas och meckas under presenningar, nya team byggs upp, gamla dammas av. Till och med nytillverkningen av nya Expresser har startas igen. Spänningen stiger inför ett av de större kölbåtsarrangemangen 2010.

Västkustens Expresseglare
Bo Bäversjö, 0761 41 40 40

Min kommentar:
Mångaseglare från andra klasser jagar Expresser för att vara med. Ser ut att bli en kul regatta. Har du en Express som står på land och är sugen på att vara med. Jaga med någon från Öresunds andra klasser 606, H-båtar, Melges 24 eller J-24 gäng.

2 kommentarer:

www.swe39.com sa...

Gör som anders skriver ;)

Se till att sjösätt alla expresser i omnejden och jaga gubbar för att se om ni kan hålla vårt tempo i sjön till våren !!

Anders Nilsson sa...

Dags för andra klasser att jaga lika föredömligt.
606 och H-båtar har ju fortfarande chans.
J-24 VM blir väl största kölbåtsmästerskapet eller?